Ne demek?

Wiki Article

Her devran hür bırakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapısının önünde veya arkasında rastgele bir kayıt, mobilya yahut gayrı bir gerelti bulunmamalıdır. Hatta Yangın Çıkış Kapısı katiyen kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.

 Buna ödenek, bu bapnın birincil amacı, yangının farklı odalar arasında yayılmasını önlemek veya ağırlatmaktır. Yangın bapsı yönetmeliğine nazaran

Bir dokumada kullanılan ortak merdivenlerden yangın ve diğer ivedili durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni veya kaçış merdiveni denilmektedir. Yangın merdivenleri özge kaçış yollarıyla bütünleşik durumda olan bir kuruluşdadır.

Duman sızdırmaz özelliğe iye olmaları ötürüsı ile yangın anında insanların tütün zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar. Ivedili çıkış bapsı ismi ile de bilinen bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde enikonu geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birokkalı örgüda bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Bu sebeple yapı içre rastgele bir yangın riskine karşı yapım edilen yangın merdivenlerinde mevcut özel üretim kapılar, yapı ile dış mekanı sağlam şekilde birbirinden kocaoğlanrmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden meydana getirilen tahliyelerde yangının emniyetli alana geçişini önler. Daha detaylı ele tuzakındığında yangın bapsı özellikleri beyninde;

Yapılan bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına için belirli yapı denetim şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları alelumum TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (müstacel çıkış baplarının) belirli durumlara gereğince TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

İzolasyonlu Yangın Baplarımız muhkem evetğu derece, şık bir görünüm sağlamlayabilmek dâhilin kullanılacağı mekana için bile dizayn edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan ürkü amerikan bar sistemi, yangın takkadak kapı dünyaardan kilitli olsa dahi kaçışı katkısızlayacak şekilde mutasavvertır.

Biraşırı firma ve şirkete bu alanda özen veren firmamız, müşteri memnuniyetini ve hayat eminğini dikkate alarak itfaiye aracı onaylı yangın merdiveni tasarlamaktadır. Tasarladığımız bu kaçış merdivenleri imar denetimlerinde de tam derece almaktadır. 

3-) Yangın merdivenini sahanlığı genişlik ve uzunluk olarak merdiven basamaklarının degajeliğinden azca olmamalıdır.

Bu sayede insanların emin bir şekilde binayı vazgeçme etmesine veya yangınla mücadele ekiplerinin çdüzenışmasına imkân sağlamlar. Yangın bapları ekseriyetle kendiliğinden olarak kapanan ve ürkü amerikan barı kabilinden ivedili durumlarda kolaylıkla açılabilen özelliklere sahiptir. Sonunda yangın sırasında insanların hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Paslanmaz Yangın Bapları : Paslanmaz yangın kapıları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Yangın kapısı istanbul Paslanmaz yangın bapları saygınlık ve peklik dâhilin yeğleme edilir.

Yangın bapsı, bir binada yangın anında kullanılan bir güvenlik önlemidir. çoklukla yangın merdivenlerinde, evgin çıkış noktalarında veya yangınla savaşım ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın esnasında alevlerin ve esrarın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

Ivedili çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayan önemli öneme ehil bir yapı elemanıdır.

Yangın vakalarında insanların binaları sağlamlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı konstrüksiyonya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Report this wiki page